Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαιρέτισε την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης για την καταστροφή καλλιεργειών χασίς και την επιβολή του νόμου από τις αρχές στο περιβόητο χωριό Λαζαράτι, στο Αργυρόκαστρο, λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα. 

«Η αστυνομία ξαναγεννήθηκε, το Λαζαράτι είναι το αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα, ο κ. Ράμα.

«Η περιοχή καταλήφθηκε για 20 χρόνια από το έγκλημα, οι πολίτες δεν είναι πλέον όμηροι του παρατεταμένου "γάμου" μεταξύ της πολιτικής και του εγκλήματος», είπε ο κ. Ράμα.

Πρόσθεσε, δε, ότι «μετά από πέντε ημέρες και νύχτες μέσα στις σφαίρες, η αστυνομία επέστρεψε στη θέση της μέσα στις πρώτες 300 ημέρες της διακυβέρνησής μας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα, αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Έντι Ράμα κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα «να δεσμευτεί προσωπικά στη δεύτερη αυτή φάση της επιχείρησης, για να αποδειχθεί η δράση και να τιμωρηθεί ο κάθε εγκληματίας και να κατασχεθεί μέχρι και το τελευταίο cent του μαύρου χρήματος που έχουν αρπάξει σε βάρος της Αλβανίας».