Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, την οποία κατηγορεί για την απαγωγή τριών εφήβων.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς και κατοίκους, οι στρατιώτες που έκαναν έρευνες στην πόλη Νάμπλους πυροβόλησαν εναντίον Παλαιστίνιων που τους έριχναν πέτρες, σκοτώνοντας τον 26χρονο Άχμαντ Φαμάουι. Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι εξετάζει τις πληροφορίες αυτές.

Ο δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες ενώ κατευθυνόταν σε ένα τέμενος για την πρωινή προσευχή στον προσφυγικό καταυλισμό του Έιν Μπέιτ αλ Μάι, όπου σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις.

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη έχει διπλό στόχο: αφενός να εντοπιστούν ο 19χρονος Εγιάλ Γίφρα και οι 16χρονοι Γκιντ-Αντ Σάερ και Ναφτάλι Φράνκελ που εξαφανίστηκαν στις 13 Ιουνίου κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό και αφετέρου να επιφέρει ένα ουσιαστικό πλήγμα στη Χαμάς. Η παλαιστινιακή οργάνωση δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε όμως και διαψεύσει, την εμπλοκή της στην εξαφάνιση των τριών νέων.

Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε 1.350 τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη και συνέλαβε περισσότερους από 330 Παλαιστίνιους. Οι επιδρομές αυτές πυροδότησαν συγκρούσεις στους δρόμους στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη Ραμάλα οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ όταν κάτοικοι επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα περιπολικό, μετά από αντιπαράθεση με τους Ισραηλινούς στρατώτες.

Νωρίς σήμερα το πρωί η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε επίσης τέσσερις τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων από την περιοχή αυτή εναντίον του ισραηλινού εδάφους, το Σάββατο. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από καμία από τις δύο πλευρές.