Άκρως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της Daily Telegraph, που βάζει «βόμβα» στα θεμέλια της διοργάνωσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας, κάνοντας λόγο για στημένα παιχνίδια με πρωταγωνίστρια τη Γκάνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας φέρεται να 'χουν υπογράψει συμφωνητικό με συνδικάτο στοιχηματισμού, προκειμένου να στήνουν παιχνίδια. 

Το συμφωνητικό φαίνεται πως αφορούσε φιλικούς αγώνες, ωστόσο όπως είναι εύλογο οι «σκιές» δεν άργησαν να φανούν και πάνω από τους αγώνες που έχει δώσει η Γκάνα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η συμφωνία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ μέσα στο «κόλπο» ήταν και διεθνείς ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, η πληρωμή όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο φέρεται να ανέρχεται σε 100.000 λίρες.

Επιπλέον, έχει καταγραφεί σε βίντεο ένας εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας, που δεν είναι άλλος από τον Ομπέντ Ενκιτιά, μαζί με τον πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA, Κρίστοφερ Φορσάιθ, οι οποίοι διαπραγματεύονται το στήσιμο αγώνων της Εθνικής της χώρας με κρυφούς δημοσιογράφους που παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι επενδυτικής εταιρείας που ήθελαν να αγοράσουν τα δικαιώματα φιλικών παιχνιδιών της ομάδας.   

Πάντως, πέραν του ραντεβού, από όπου προέρχεται και το παραπάνω βίντεο, υπήρξε και δεύτερο, στο οποίο πήρε μέρος και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Γκάνας, με τη Daily Telegraph να υποστηρίζει πως υπογράφηκε συμβόλαιο, με το κάθε... στημένο ματς να κοστίζει 100.000 λίρες. Επομένως, και ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας ήταν μέσα στο κόλπο.

Η αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας ήταν άμεση, καθώς διέταξε τη διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας στα δύο μέλη της, τους Κρίστοφερ Άντο Φόρσιθ και Ομπέντ Ενκιτιά.  

Εν τω μεταξύ σήμερα αρχίζει η τελευταία αγωνιστική. 

Στις 19:00 Ολλανδία και Χιλή θα αναμετρηθούν για την πρώτη και δεύτερη θέση του 2ου ομίλου, ενώ την ίδια ώρα η Αυστραλία θα αγωνιστεί κόντρα στην Ισπανία. 

Στους αγώνες του α΄ ομίλου στις 23:00 το Καμερούν αγωνίζεται κόντρα στη Βραζιλία ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποοιηθεί ο αγώνας Κροατίας - Μεξικό.