Αρχαιολόγοι έφεραν στην επιφάνεια τον σκελετό ενός άνδρα 5.000 ετών, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο αρχαιότερος ομοφυλόφιλος του κόσμου.

Το σώμα του άνδρα που χρονολογείται πίσω στο 2900- 2500 π Χ ανακαλύφθηκε λίγο έξω από την Πράγα της Τσεχίας θαμμένο με τρόπο που την παλαιολιθική εποχή θάβονταν οι γυναίκες.

Συγκεκριμένα το κεφάλι του κοιτούσε ανατολικά και γύρω του υπήρχαν κοσμήματα, οικιακά σκεύη και αμφορείς. Ωστόσο σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι άνδρες την εποχή του λίθου ήταν θαμμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπούν με την δεξιά πλευρά του σώματος τους στο χώμα και το κεφάλι τους να κοιτάει προς τη δύση ενώ δίπλα τους τοποθετούνταν όπλα.

“Από την ιστορία και τον τομέα της εθνολογίας, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι εκείνης της περιόδου σέβονταν πολύ τα ταφικά έθιμα. Επομένως, είναι απίθανο η στάση του σώματος αυτού του άνδρα να αποτελεί κάποιο λάθος ή σύμπτωση. Είναι πολύ πιο πιθανό αυτός ο άνδρας να ήταν διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, ομοφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ”, τονίζει η αρχαιολόγος Kamila Remisova Vesinova.