Για διπροσωπία κατηγόρησε σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Ο Όζμπορν, μιλώντας πριν από μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στο Λονδίνο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι, δήλωσε πως ηγέτες της ΕΕ εκφράζουν κεκλεισμένων των θυρών διαφορετικές απόψεις για τον Γιουνκέρ.

«Πιστεύω πως υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα μάλλον παράξενο φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει, είτε το πιστεύετε είτε όχι, στα πολιτικά πράγματα, το οποίο έγκειται στο ότι άνθρωποι λένε πολλά πράγματα ιδιωτικά τα οποία δεν λένε δημοσίως», δήλωσε ο Όζμπορν προς το ραδιόφωνο του BBC.

Η Βρετανία αντιτίθεται στο διορισμό του Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, επειδή πιστεύει πώς δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και πιστεύει κατηγορηματικά ότι οι ηγέτες της ΕΕ, και όχι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως στην περίπτωση του Γιούνκερ, θα πρέπει να ανακηρύσσει υποψηφίους.

Το θέμα είναι πιθανόν να κριθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή οπότε θα συνεδριάσουν οι ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με τη Βρετανία να φαίνεται όλο και πιο απομονωμένη στο θέμα.