Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από αιγυπτιακό δικαστήριο τουλάχιστον 80 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για κατηγορίες που κυμαίνονταν από φόνο μέχρι παρεμπόδιση των αστυνομικών αρχών και κλείσιμο των δρόμων.

Σύμφωνα με μία δικαστική πηγή, το δικαστήριο της πόλης Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, καταδίκασε σε ισόβια 83 υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ενώ σε άλλους 62 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 3 έως 10 χρόνια.

Άλλη δικαστική πηγή ωστόσο ανέφερε ότι σε ισόβια καταδικάστηκαν συνολικά 80 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία ενός ταξιτζή κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ του Μόρσι τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μανσούρα. 

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι για την υπόθεση αυτή κατηγορούνταν συνολικά 26 άνθρωποι. Οι 24 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του ταξιτζή ο οποίος είχε στολίσει το ταξί του με μια φωτογραφία του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, του πρώην αρχηγού του στρατού και νυν προέδρου της Αιγύπτου ο οποίος ανέτρεψε τον Μόρσι πέρσι τον Ιούλιο.

Ο 25ος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών ενώ ο τελευταίος, που είναι κάτω των 18 ετών, τέθηκε υπό κράτηση σε σωφρονιστήριο ανηλίκων.

Η Μανσούρα, όπως και οι περισσότερες αιγυπτιακές πόλεις, έγινε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και διαδηλώσεων μετά την ανατροπή του Μόρσι και την καταστολή των κινητοποιήσεων υπέρ του.

Το περασμένο Σάββατο δικαστήριο της πόλης Μίνια επικύρωσε την καταδίκη σε θάνατο σε βάρος σχεδόν 200 υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συμπεριλαμβανομένου και του ηγέτη της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπαντίε.