Μία απίστευτη πτυχή έχει η περιπέτεια της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ. Ειδικότερα, ο ιατρικός του φάκελος φέρεται να έχει κλαπεί και να διατίθεται προς πώληση αντί 50.000 ευρώ σε γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά ΜΜΕ.

Την αποστροφή της για το γεγονός εξέφρασε η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον αυτού που έχει το φάκελο, σε περίπτωση που τελικά δημοσιοποιηθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Εδώ και αρκετές ημέρες κλεμμένα έγγραφα και στοιχεία διατίθενται προς πώληση. Το άτομο που τα προωθεί, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ιατρικό φάκελο του Μίκαελ Σουμάχερ.

Δεν μπορούμε να κρίνουμε αν αυτά τα έγγραφα είναι αυθεντικά. Ωστόσο, είναι σαφές ότι έχουν κλαπεί. Η κλοπή έχει αναφερθεί και εξετάζεται από τις αρχές. Τονίζουμε ότι τόσο η αγορά, όσο και η δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων απαγορεύεται. Το περιεχόμενο ιατρικών φακέλων είναι προσωπικό και εμπιστευτικό και δεν θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Ως εκ τούτου, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, θα ασκηθεί ποινική δίωξη και θα ζητηθεί αποζημίωση για οποιαδήποτε δημοσιοποίηση του περιεχομένου, ή αναφορά στον ιατρικό φάκελο. Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας».

Ο φάκελος πιθανώς κλάπηκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία όπου νοσηλεύτηκε για περίπου έξι μήνες έπειτα από το ατύχημα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.