Επιμέλεια : Γιώργος Ποριώτης

Ένας καθηγητής φυσικής αγωγής Βρετανικού σχολείου, χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “επιβήτορας” και πιάστηκε στο κρεβάτι με μία 14χρονη μαθήτρια από μία επίσης ανήλικη μαθήτρια με την οποία διατηρούσε παράλληλα σχέσεις.

Ο καθηγητής Christopher Drake, αρέσκονταν να περιγράφει τον εαυτό του ως "ο επιβήτορας του Salfold" και με αυτό το ψευδώνυμο ήταν γνωστούς στις παρέες του, αλλά και στις δύο ανήλικες μαθήτριες του, με τις οποίες διατηρούσε σχέση για δύο χρόνια περίπου.

Ο 29χρονος καθηγητής αντιμετωπίζει κατηγορίες για 25 αδικήματα, μεταξύ των οποίων για παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους και για άσεμνη φωτογράφιση ανηλίκων.

Η δράση του καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, καθώς κυκλοφορούσαν φήμες για την δραστηριότητά του από το 2009, στο σχολείο του Manchester, όπου εργαζόταν.

Όμως δεν είχε γίνει κάποια έρευνα για την δράση του, παρόλο ότι στους σχολικούς διαδρόμους κυκλοφορούσε η φήμη, ότι οι μαθήτριες δεχόντουσαν προκλητικά σχόλια και ερωτικά πειράγματα από τον Drake.

'Έτσι χρειάστηκε να κληθεί η αστυνομία από την μία 14χρονη μαθήτρια με την οποία διατηρούσε σχέσεις για να επέμβει η δικαιοσύνη.

Η αποκάλυψη της δράσης του Christopher Drake, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου όταν γιόρταζε στο σπίτι του μαζί με την μία από τις δύο μαθήτριες του και πιάστηκε στα “πράσα” από την δεύτερη.

Ο καθηγητής είχε οργανώσει μία βραδιά για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και είχε καλέσει την 14χρονη μαθήτρια σπίτι του, όταν όμως δέχθηκε την επίσκεψη της δεύτερης μαθήτριας , τότε η κοπέλα εμβρόντητη,απείλησε να τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Η κοπέλα άρχισε να φωνάζει και να τον κατηγορεί ότι έχει παράλληλη σχέση, ενώ στην συνέχεια ο καθηγητής την τράβηξε μέσα στο σπίτι του και την απείλησε με μαχαίρι.

Όμως οι γείτονες άκουσαν τις φωνές της κοπέλας και κάλεσαν τους αστυνομικούς , που δεν άργησαν να καταλάβουν τι συμβαίνει, αφού έπιασαν τον καθηγητή με δύο ανήλικες μαθήτριες μέσα στο σπίτι του.

 Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες και ο καθηγητής ομολόγησε την ενοχή του, ενώ οι ένορκοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους, τόσο από τις καταθέσεις των δύο ανήλικων κοριτσιών, όσο και από την κατάθεση του ίδιου του Drake, καθώς αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για την ερωτική του ζωή και την την τάση του να κομπάζει για τις ερωτικές του επιδόσεις.

Επίσης οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σπίτι του Drake, σοκαρισμένοι, ανέφεραν ότι ο χώρος ήταν γεμάτος ροδοπέταλα, αλλά βρήκαν επίσης χειροπέδες, μία μάσκα προσώπου και άλλα ερωτικά βοηθήματα.