Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου στον Άκη Λευκαρίτη 57 χρόνων επιχειρηματία από τη Λάρνακα και 10 χρόνων στον Νίκο Νικολάου, 35 χρόνων από την Ορόκλινη, για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στην οποία και οι δύο παραδέχθηκαν ενοχή.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κυπριακή κοινωνία, αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες. Οι δύο ανήλικες, 14 και 15 ετών αντίστοιχα, έρχονταν σε σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής με τον επιχειρηματία και έχοντας ως μεσάζοντα τον 35χρονο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, μετά από επαφή αρκετών χρόνων μεταξύ του επιχειρηματία και των δύο κοριτσιών. Στην τελευταία συνάντηση, όταν έβαλε το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τη 15χρονη για τις υπηρεσίες της, του έπεσαν στο πάτωμα 300 ευρώ. Η 15χρονη τα μάζεψε και τα έβαλε στο εσώρουχό της χωρίς να πει τίποτα. Οταν έφυγαν από το διαμέρισμα του επιχειρηματία μαζί με τη 14χρονη που συμμετείχε στη συνεύρεση και τον 35χρονο Νίκο Νικολάου που λειτουργούσε ως μαστροπός, ο Λευκαρίτης αντιλήφθηκε ότι του έλειπαν χρήματα. Τηλεφώνησε στον Νικολάου και του είπε πως η 15χρονη τον έκλεψε και ζήτησε πίσω τα λεφτά του.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με τις καταθέσεις που δόθηκαν στην Αστυνομία, χτύπησε τη 15χρονη και της πήρε όχι μόνο τα 300 ευρώ, αλλά και τα χρήματα που είχε εισπράξει για τις ερωτικές της υπηρεσίες. Αυτό ήταν και το σημείο που οδήγησε στις αποκαλύψεις. Η 15χρονη επέστρεψε στο σπίτι της και αποκάλυψε στη μητέρα της όλα όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια.


Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Νικολάου παραδέχθηκε ενοχή σε έξι συνολικά κατηγορίες, δηλαδή τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αδικήματα που έγιναν από το Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Επίσης παραδέχθηκε την κατηγορία για διαφθορά νεαρής γυναίκας μεταξύ 13 – 16 χρόνων, αδίκημα που σημειώθηκε το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014, την κατηγορία ότι το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014 κατείχε κοκαΐνη, την κατηγορία για προμήθεια κοκαΐνης στην 15χρονη κοπέλα και την κατηγορία για σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης.

Ο Άκης Λευκαρίτης παραδέχθηκε ενοχή σε τέσσερις σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις παιδιού. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε δύο αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δύο ανηλίκων, δηλαδή της 14χρονης και της 15χρονης που έγιναν στις 27 Απριλίου 2014. Παραδέχθηκε επίσης ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την 14χρονη σε διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η ανήλικη ήταν 13 χρόνων, ενώ παραδέχθηκε ακόμα μία σεξουαλική εκμετάλλευση σε διάφορες περιπτώσεις της ίδιας ανήλικης μεταξύ Σεπτεμβρίου 2013 και Απριλίου 2014, όταν η ανήλικη ήταν 14 χρόνων.

«Τα παιδιά του καθενός είναι παιδιά όλης της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά το δικαστήριο στην απόφαση του.