Ένας ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο σε δημοτικό σχολείο της Βραζιλίας, όταν εισέβαλε κρατώντας δύο όπλα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους μαθητές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 13 άτομα έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 20 έχουν τραυματιστεί, ενώ ο δράστης φέρεται να είναι νεκρός, όπως αναφέρει το BBC.

Η Τelegraph, ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 20, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για μακελειό και αναμένεται να αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων.

Ο επιτιθέμενος είναι ένας 24χρονος πρώην μαθητής του σχολείου Escola Municipal Tasso da Silveira, στην περιοχή Realengo, του Rio de Janeiro.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV, έχει δείξει εικόνες από το σημείο μετά την επίθεση του ενόπλου, ενώ αναφέρθηκε ότι ο δράστης είχε στην κατοχή του μία επιστολή.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι ο Wellington Menezes Oliveira και όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχε στην κατοχή του δύο περίστροφα και πολλές σφαίρες, ενώ η ηλικία των μαθητών του σχολείου είναι από 9 έως 14 ετών

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο δράστης στόχευε στο κεφάλι τα θύματά του και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτοκτόνησε ή εάν σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή.