Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Ιαπωνικές αρχές μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ που έπληξε την περιφέρεια Miyagi στις 17:30 ωρα Ελλάδας.

Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, τουλάχιστον ενός μέτρου, στις βορειοανατολικές ακτές της χώρα στην ίδια περιοχή που είχε πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό των 9 Ρίχτερ της 11ης Μαρτίου. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να εκκενώσουν τις παραθαλάσσιες περιοχές σε όλη την επαρχία Miyagi και στο Iwate.

Οι υπεύθυνοι της Tepco στην πρώτη τους ανακοίνωση μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ τονίζουν ότι δεν επιδείνωσε την κατάσταση στους πυρηνικούς σταθμούς της Φουκουσίμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων του Τόκυο ο σεισμός διήρκεσε πάνω από 1 λεπτό. Πάντως στις επαρχίες Fukushima και Yamagata ακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

To κρατικό κανάλι μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές σε κτίρια και υποδομές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 25,6 χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της πόλης Χονσού. Πριν από τον σεισμό των 7,4 Ριχτερ είχαν προηγηθεί δύο δονήσεις 4,6 και 4,7 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.