Το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν κάλεσε την Τετάρτη τους πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Νότιου Σουδάν μετά από την προσπάθεια της νεαρής Σουδανής που προσηλυτίστηκε στον χριστιανισμό να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη χρήση εγγράφων που έχουν εκδοθεί από την πρεσβεία του Νότιου Σουδάν, ανέφερε στην ιστοσελίδα της στο Facebook η υπηρεσία ασφαλείας του Σουδάν.

Η 27χρονη Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ η καταδίκη της οποίας σε θάνατο ακυρώθηκε μόλις χθες συνελήφθη όπως και η οικογένειά της ενώ προσπαθούσε να φύγει αεροπορικώς από το Χαρτούμ, την Τρίτη. Ο δικηγόρος της Μοχάμεντ Μοσταφά δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η νεαρή γυναίκα αναμένεται να παραμείνει υπό αστυνομική επιτήρηση για τουλάχιστον 24 ώρες. «Η αστυνομία της κατέσχεσε το διαβατήριο στο αεροδρόμιο Αμπράρ αφότου παρουσίασε προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδόθηκαν από την πρεσβεία του Νότιου Σουδάν με αμερικανική βίζα» ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Σουδάν στο Facebook. Η αναφορά στη γυναίκα γίνεται με το όνομα Ιμπραήμ που είναι το μουσουλμανικό όνομά της.

«Οι σουδανικές αρχές θεωρούν (τη δράση) σαν ποινική παράβαση και το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Νότιου Σουδάν πρεσβευτές» προστίθεται στην ανακοίνωση των σουδανικών υπηρεσιών ασφαλείας.