Και νέα έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος σημειώθηκε σήμερα μέσα στο σταθμό του μετρό του βόρειου Καϊρου Εζμπέτ ελ Νάχλα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του Καϊρου, ο υποστράτηγος Αλάα Άμπντελ Ζάχερ.

Η επίθεση αυτή ήταν η τελευταία σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα εντός και στα πέριξ της πρωτεύουσας της Αιγύπτου από τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν νωρίτερα σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής. Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και λίγο αργότερα σημειώθηκαν οι δύο άλλες σε περιφεριακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά την εκλογή στην προεδρία του αλ-Σίσι, αφού προηγούμενως αυτός ο απόστρατος στρατάρχης είχε εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση, ισλαμιστική, κοσμική και φιλελεύθερη. Ο αλ-Σίσι κυβερνά ντε φάκτο τη χώρα με σιδηρά πυγμή αφότου καθαίρεσε και φυλάκισε πριν από ένα χρόνο τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου.