Επιμέλεια : Γιώργος Ποριώτης

Σύγχυση και οργή έχει προκαλέσει στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης,η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην πόλη Αντζαμπίγια, καθώς κατά λάθος οι αντάρτες που μάχονται εναντίων των κυβερνητικών δυνάμεων, βρέθηκαν στο στόχαστρο των βομβαρδισμών.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για 13 νεκρούς, ενώ η εικόνα που μεταφέρει το BBC, είναι χαοτική, με τους αντικαθεστωτικούς να υποχωρούν έντρομοι και να δηλώνουν ότι χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Επίσης οι αντάρτες της Λιβύης αναφέρουν ότι είναι η τρίτη φορά, που οι βάλλονται από τα πυρά του ΝΑΤΟ, τις τελευταίες ημέρες, ενώ ένας διοικητής των αντικαθεστωτικών αναφέρει ότι είδε τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους να εκρήγνυνται στις θέσεις των ανταρτών.

Επιπλέον η φημολογία ότι ο Καντάφι θα επιτεθεί στην Ατζαμπίγια, έχει προκαλέσει την μαζική φυγή εκατοντάδων πολιτών.Οι αντικαθεστωτικοί εκφράζουν οργή για τα λάθη του ΝΑΤΟ και τονίζουν ότι ήταν εμφανές ότι έκαναν προέλαση προς τα Δυτικά.

“Είναι απίστευτο το ΝΑΤΟ με όλον αυτό τον εξοπλισμό, που διαθέτει να κάνει τέτοια λάθη” , δηλώνει στο BBC, ένας κάτοικος της Βεγγάζης.

Από την πλευρά του το NATO, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις συνθήκες του βομβαρδισμού, καθώς εδώ και μία εβδομάδα έχει αναλάβει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λιβύη, αντικαθιστώντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, με στόχο την επιβολή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.