Υπέρ του Λουίς Σουάρες τάχθηκε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για την ενέργειά του να δαγκώσει αντίπαλο ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ουρουγουάης δεν είδε τον παίκτη «να δαγκώνει κάποιον» κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ιταλίας όπου ο Λουίς Σουάρες κατηγορείται ότι «φύτεψε» τα δόντια του στο πίσω μέρος του σώματος του ιταλού ποδοσφαιριστή Τζιόρτζιο Κελίνι.

«Εγώ, δεν είδα κάποιο δάγκωμα, αλλά είδα να δίνουν μεταξύ τους πολλές κλωτσιές και χτυπήματα κάτι που μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο Μουχίκα στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο ουρουγουανός επιθετικός είναι ένας «σπουδαίος παίκτης». «Στο ποδόσφαιρο, διδάχτηκα ότι υπακούμε σε αυτά που λέει ο διαιτητής», δήλωσε ο Μουχίκα.«Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις στο ποδόσφαιρο με βάση το τι λέει η τηλεόραση, τότε θα υπάρχουν φορτία ποινών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης.

Αλλά και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης Ντιέγκο Λουγκάνο, σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Νατάλ της Βραζιλίας μετά από την προπόνηση της ομάδας, ήταν εξίσου προστατευτικός με τον Σοάρες αντιμετωπίζοντας ερωτήσεις άγγλου δημοσιογράφου. «Είναι σαφές ότι ο θρίαμβος της Ουρουγουάης δεν σας κάνει ευτυχισμένο, είναι προφανές στο πρόσωπό σας», είπε ο Λουγκάνο. «Καταλαβαίνω ότι η φιγούρα του Σοάρες πουλάει γιατί είναι πολύ χαρισματικός ... Είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι ο Λουίς θα βρει τον εαυτό του και θα έχει επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι 'αυτό οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι δικαίωμα τους να φοβούνται» προσέθεσε ο Λουγκάνο.

Ο Σοάρες ένας από τους καλύτερους επιθετικούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο του οποίου η ομάδα βρίσκεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναμένει την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της FIFA για το περιστατικό της Τρίτης όταν η τηλεόραση έδειξε πλάνα όπου ο ουρουγουανός ποδοσφαιριστής φαίνεται να δαγκώνει στον ώμο τον ιταλό αμυντικό Τζιόρτζιο Κελίνι.

Ο παίκτης της Λίβερπουλ έχει τιμωρηθεί δύο φορές στο παρελθόν για δάγκωμα σε ποδοσφαιρικό του αντίπαλο αλλά και για ρατσισμό.