current views are: 1

26 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:55

Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα ζητεί ο ΠΟΥ

«Δραστικά μέτρα» για την αντιμετώπιση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα ζήτησε ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Δημοσίευση 12:55’
αρθρο-newpost

«Δραστικά μέτρα» για την αντιμετώπιση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα ζήτησε ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Δραστικά μέτρα» για την αντιμετώπιση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα ζήτησε ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μάλιστα, ο ΠΟΥ θα  πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλίου μια σύνοδο στην Άκρα για να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης της επιδημίας που έχει ξεσπάσει στη δυτική Αφρική

«Στο μέτρο που ο αριθμός των θανάτων και των κρουσμάτων της ασθένειας από τον ιό Έμπολα εξακολουθούν να αυξάνονται στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνα», ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι χρειάζονται «δραστικά» μέτρα, αναφέρει η υπηρεσία του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή της.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί έντονα από την τρέχουσα μετάδοση της επιδημίας στις γειτονικές χώρες καθώς και από την πιθανότητα αργότερα ο ιός Έμπολα να εξαπλωθεί διεθνώς», δήλωσε ο γιατρός Λούις Σάμπο, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ, στη Γουινέα, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους 635 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού (εκ των οποίων λίγο περισσότερα από τα μισά έχει επιβεβαιωθεί μέσω αναλύσεων ότι πρόκειται για τον ιό Έμπολα), εκ των οποίων 399 ήταν θανάσιμα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η τρέχουσα επιδημία του Έμπολα είναι «η πιο σοβαρή» όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων που έχουν καταγραφεί και την γεωγραφική του κατανομή.

«Δεν πρόκειται για μια επιδημία που περιορίζεται σε μια χώρα, αλλά για μια υποπεριφερειακή κρίση που απαιτεί την άμεση δράση των κυβερνήσεων και των εταίρων τους», υπογράμμισε ο Σάμπο.

Προκειμένου «να αναχαιτιστεί το συντομότερο δυνατό η εξάπλωση της ασθένειας» ο ΠΟΥ διοργανώνει στις 2 και 3 Ιουλίου στην Άκρα της Γκάνας μια ειδική σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Υγείας 11 χωρών και διάφοροι οργανισμοί υγείας που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της επιδημίας, προκειμένου να συζητήσουν για τον καλύτερο τρόπο επίλυσης της κρίσης και να καταρτίσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντίδρασης.

Ο ΠΟΥ μέχρι στιγμής έχει παράσχει τεχνική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές στέλνοντας μια ομάδα περισσότερων από 150 ειδικών.


σχετικα αρθρα