Θα μπορούσε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ να είναι ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ; Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε καθώς η γερμανίδα καγκελάριος ανανέωσε τη θητεία της πρόσφατα, ωστόσο μεγάλη μερίδα των πολιτών βλέπουν τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό ως επικρατέστερο για τη θέση αυτή.

Ειδικότερα το 40% των Γερμανών, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας δημοσκόπησης που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Cicero θα προτιμούσαν τον Σταϊνμάγερ ως τον επόμενο καγκελάριο της Γερμανίας.

Στην σειρά προτίμησης των Γερμανών ακολουθούν η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (CDU) με 15%, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (SPD) με 14% και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ (CDU) με 10%.

Το 21% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί πάντως κανέναν ως κατάλληλο διάδοχο της κυρίας Μέρκελ. Εντυπωσιακό χαρακτηρίζεται το ότι ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, ο κ. Σταϊνμάγερ συγκεντρώνει το 32% της προτίμησης, έναντι 21% της κυρίας Φον Ντερ Λάιεν.

Στο δικό του κόμμα, ο υπουργός Εξωτερικών προτιμάται με 58%, ενώ ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ακολουθεί με 20%.