Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που θα δημοσιευθεί αύριο Σάββατο στο ενδεχόμενο να κλείσει η Google, κι έγινε ο τελευταίος κατά σειρά Γερμανός υπεύθυνος που επιτίθεται εναντίον του αμερικανικού κολοσσού του Διαδικτύου.

Η δεσπόζουσα θέση της Google στο Διαδίκτυο «δεν έχει νόημα από οικονομικής άποψης, δεν είναι λογική» υποστήριξε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία προδημοσίευσε σήμερα αποσπάσματά της.

«Φανταστείτε έναν ενεργειακό όμιλο που θα κάλυπτε το 95% της αγοράς, οι αρχές του ανταγωνισμού πολύ σύντομα θα κινητοποιούνταν», σημείωσε ο ίδιος.

«Έτσι ναι, εάν η Google καταχράται την κυρίαρχη θέση της για να περιθωριοποιεί με συστηματικό τρόπο τους ανταγωνιστές της, τότε την τελευταία στιγμή, κάτι όπως το κλείσιμο θα εξετασθεί» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας μια ιδέα που ήδη έχει θέσει στο τραπέζι ο συνάδελφός του, υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επίσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Όμως «ο ψηφιακός κόσμος δε γνωρίζει πλέον σύνορα εδώ και πολύ καιρό, είναι υπερβολικά μεγάλος για την επιβολή εθνικών κανόνων» αναγνώρισε ο Μάας, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ένα «διεθνές δίκαιο για τα δίκτυα».

Ο Μάας, του οποίου το χαρτοφυλάκιο καλύπτει επίσης θέματα προστασίας του καταναλωτή, παραδέχθηκε στη συνέντευξη στη FAZ ότι χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google «κάθε ημέρα» και «υπερβολικά».

«Δυστυχώς αποτελώ μέρος του προβλήματος» αναγνώρισε ο ίδιος.

TAGS