Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον αντιπροέδρο της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού -πρώτη φορά στα 30 χρόνια δημοκρατίας της χώρας που εν ενεργεία αντιπρόεδρος βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Το δικαστήριο ήδη πάγωσε περιουσιακά στοιχεία του Μπουδού, ο οποίος και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι χρόνια και ισόβια στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Τον Μπουδού βαρύνει η λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της Αργεντινής, ο οποίος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αντιπρόεδρος μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αναλάβει -μεταξύ άλλων- την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων της χώρας.

Μετά την πρώτη κλήση του Μπουδού από τη Δικαιοσύνη, αρκετοί στη χώρα διατύπωναν την εκτίμηση ότι αν τελικά η δικαιοσύνη ασκούσε δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου, ο ίδιος θα μιλήσει και για άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, που ενδεχομένως να είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο 51χρονος Μπουδού ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 2011, όταν εξελέγη για δεύτερη φορά στην προεδρία της χώρας η Κριστίνα Φερνάντες.