Μεμονωμένα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονέτσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, όμως η παράταση της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και τους αυτονομιστές φαίνεται πως αντέχει.

Ο Μίροσλαβ Ρουντένκο, αυτονομιστής ηγέτης στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, υποστήριξε πως υπήρξε στρατιωτική δράση στην πόλη Κραματόρσκ.

Από το γραφείο του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα ότι η εκεχειρία παρατάθηκε ως τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας. Οι φιλορώσοι αντάρτες συμφώνησαν επίσης στην κατάπαυση του πυρός έπειτα από συζητήσεις με μεσολαβητές που εκπροσωπούν την κυβέρνηση.

Ωσόσο ο Ρουντένκο υποστήριξε πως η κατάπαυση του πυρός έχει στόχο να δοθεί στο στρατό χρόνος για να ενισχύσει τις θέσεις του έναντι των αυτονομιστών.

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατηγόρησαν από την πλευρά τους τους αντάρτες ότι πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ. Στρατιωτικός αναλυτής στο Κίεβο είπε ως δεν υπήρξαν θύματα.