Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις θα αναρτώνται πλέον στις ιστοσελίδες δικτύωσης του Twitter και του Facebook, από τις αμερικανικές αρχές, σε μια προσπάθεια αντικατάστασης του συστήματος που ισχύει μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αναφέρει η Guardian.

Το σύστημα αναμένεται να ξεκινήσει από τις 27 Απριλίου και θα περιλαμβάνει δύο επίπεδα κινδύνου τρομοκρατικής απειλής: Τον "επικείμενο" και τον "άμεσο". Σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε το Associated Press τονίζει ότι προειδοποιητικά μηνύματα θα δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες δικτύωσης "μόνο όταν χρειαστεί" και αφού προηγουμένως είναι ενήμερα τα μέλη του Κογκρέσου, των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι.

Παράλληλα, στόχος των αρχών είναι να δημιουργήσουν ένα πιο σαφές και συγκεκριμένο σύστημα, αφού το ισχύον μέχρι τώρα δεν είχε αποδόσει τα αναμενόμενα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το έγγραφο, οι προειδοποιήσεις θα απευθύνονται ανάλογα με τον "στόχο". Για παράδειγμα, εάν η απειλή αφορά τα αεροδρόμια των ΗΠΑ, ανακοίνωση της απειλής θα γίνεται σε αυτά, με προτροπή προς τους παρευρισκομένους να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε ύποπτες συμπεριφορές.