Οι ρώσοι ποινικοί πλέον δεν θα μπορούν από τούδε και στο εξής να θαυμάσουν τα μακριά πόδια των γυναικών αστυνομικών, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας αποφάσισε να βάλει απαγορεύσει τις κοντές φούστες και άλλες παραποιήσει της στολής, εν μέσω ανησυχιών για παρενοχλήσεις.

Σύμφωνα με τους Times της Μόσχας, το ρωσικό υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση που απαγορεύει τις τις μίνι φούστες στις γυναίκες αστυνομικούς, τα κοντά μανίκια στα πουκάμισα των αντρών συναδέλφων τους.

Οι νέοι αυτοί κανόνες, που απαγορεύουν επίσης τα τσαλακωμένα και ασιδέρωτα ρούχα, καθώς και τον συνδυασμό των πολιτικών ρούχων με τα ρούχα της υπηρεσίας τους, θεσπίστηκαν μετά από διάταγμα του αρμόδιου υπουργού, Σεργκέι Γερασίμοφ.

Οπως έγραψε η εφημερίδα Izvestia, ο Γερασίμοφ είπε ότι «όταν συναντά κανείς έναν άνθρωπο το πρώτο που παρατηρεί είναι η εμφάνισή του και για έναν αστυνομικό που εκπληρώνει τα καθήκοντά του, είναι σημαντικό να έχει μία καθαρή και περιποιημένη εμφάνιση».

«Από καιρού εις καιρόν είχαμε δει περιπτώσεις αστυνομικών να φορούν λάθος τις στολές τους. Οι επικεφαλής των τμημάτων θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο την εμφάνιση των υφισταμένων τους», πρόσθεσε.

TAGS