Από ασφυξία πέθαναν οι επιβάτες του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, σύμφωνα με το νέο πόρισμα των αυστραλιανών αρχών, το οποίο υποστηρίζει ότι όλα τα άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροσκάφος, ήταν ήδη νεκρά όταν το Boeing συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι Αυστραλοί θεωρούν ότι οι 239 επιβάτες και το πλήρωμα δεν είχαν τις αισθήσεις τους, πιθανότατα λόγω της έλλειψης οξυγόνου, πριν το Boeing ξεμείνει από καύσιμα και συντριβεί.

Τη θεωρία τους βασίζουν στο γεγονός ότι το αεροσκάφος πετούσε επί τουλάχιστον πέντε ώρες στον αυτόματο πιλότο, αφού δεν είχε επαφή με τους πύργους ελέγχου και χωρίς αλλαγές στην πορεία ή στο ύψος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας, ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για το Boeing θα μεταφερθούν νότια και θα επικεντρωθούν σε μία περιοχή 1.800 χιλιομέτρων ανοικτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας.

Το Boeing 777 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ κι ενώ κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.