Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Ένα 15χρονο κορίτσι στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι σκότωσε τη μητέρα της, η οποία ήταν στρατιωτικός, σύμφωνα με το WSBTV.

Το θύμα, η 42χρονη Κάρεν Μουρ, πυροβολήθηκε στην κατοικία της στο Μπράσελτον χθες βράδυ, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Η Μουρ, εν ενεργεία στρατιωτικός υπηρέτησε τις αμερικανικές δυνάμεις στη Γεωργία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της την ώρα που καθόταν σε έναν καναπέ, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή της.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η 15χρονη χρησιμοποίησε το όπλο των γονιών της και κάλεσε και τον 17χρονο φίλο της μετά το έγκλημα, ενώ νωρίτερα προσπάθησε μάταια, να φύγει με το αυτοκίνητό της, αλλά δεν κατάφερε να το βάλει μπροστά.

Ζήτησε, μάλιστα από γείτονα να τη βοηθήσει, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ξυπνήσει τη μητέρα της. Οι αστυνομικοί κατέφθασαν μετά το ασθενοφόρο.

Η κοπέλα και ο σύντροφός της προδόθηκαν, αφού οι ισχυρισμοί τους δεν συνέπιπταν. Παράλληλα, οι αρχές βρήκαν τη θήκη του όπλου άδεια και αυτό τους έβαλε σε υποψίες, ανακαλύπτοντας τελικά ότι βρισκόταν στην τσάντα της 15χρονης. Μετά από ώρες ανακρίσεων η 15χρονη μητροκτόνος ομολόγησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική πράξη ενδεχομένως να προέκυψε από την αντιπαράθεση της μητέρας με την κόρη, εξαιτίας της σχέσης της δεύτερης με τον 17χρονο. Η άτυχη 42χρονη άφησε πίσω τον σύζυγό της και έναν γιό, που επίσης υπηρετούν στο στρατό.