Ο δήμαρχός της πόλης Eppelheim της Γερμανίας, κ. Dieten Moerlein, κατάφερε να κάνει την πόλη του διάσημη με μια ανορθόδοξη κίνηση.

Κατ’ αρχάς, αγανάκτησε με τους εφήβους που ποτέ δεν κάθονται «κανονικά» στα παγκάκια, αλλά προτιμούν την «πλάτη» πατώντας στο κάθισμα.

Έτσι όμως γεμίζουν με τα παπούτσια τους χώμα, λάσπες και σκόνη το παγκάκι, μετατρέποντάς το σε παγίδα για τον επόμενο που δοκιμάζει να ξαποστάσει. Όμως ο κ. Moerlein βρήκε τη λύση.

Έτσι ο κ. δήμαρχος αποφάσισε να τοποθετήσει δοκιμαστικά ανάποδα παγκάκια, τοποθετώντας το κάθισμα στην κορυφή, ούτως ώστε οι νέοι να μην έχουν «πλάτη» για να καθίσουν και κάθισμα για να λερώσουν. Το πρώτο από τα παγκάκια του δημάρχου εγκαταστάθηκε την περασμένη εβδομάδα και ήδη πολλές πόλεις στην Γερμανία ενδιαφέρονται για αυτή την ιδιόμορφη πατέντα. Εκείνος πρώτος έκανε πριν από μερικές ημέρες επίδειξη της ιδέας του...

«Η υποδοχή από τον κόσμο ήταν τεράστια» δήλωσε ο Dieten Moerlein και πρόσθεσε ότι «όποιος θέλει να φτιάξει ένα, μπορεί να με ειδοποιήσει». Μάλιστα, τα αποκαλεί «μη ενδιαφέροντα» παγκάκια διότι οι έφηβοι «δεν έχουν κανένα κανένα ενδιαφέρον να ακολουθήσουν μια εθιμοτυπία. Κάθονται στα νέα παγκάκια σαν σπουργίτια σε κλαδί».

Ο δήμαρχος που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και την προσοχή των συναδέλφων του στην υπόλοιπη χώρα, είπε «Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα, διότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας για να κάθεται κανείς στο πίσω μέρος των πάγκων. Άλλοι είναι ευτυχείς, επειδή έχουν πλέον μια καθαρή θέση να καθίσουν».