Στην καταστροφή ορμητηρίων των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα στοχεύει ο στρατός του Πακιστάν που ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη βορειοδυτική χώρα.

Νωρίτερα ο στρατός είχε συστήσει σε όλους τους κατοίκους του βόρειου Ουαζιριστάν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους το ταχύτερο δυνατό. 
Σχεδόν μισό εκατομμύριο άμαχοι, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, έχει απομακρυνθεί από την περιοχή.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν το πρωί να κατευθύνονται προς την Μιρανσάχ, πρωτεύουσα της συγκεκριμένης επαρχίας, προκειμένου να κάνουν έρευνες σε σπίτια, όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter  ο εκπρόσωπος του στρατού, ο στρατηγός Ασιμ Μπάτζουα.

«Οι στρατιώτες κατευθύνθηκαν προς την κεντρική αγορά της Μιρανσάχ σήμερα το πρωί, αφού κατέστρεψαν κρησφύγετα των ανταρτών με πυρά πυροβολικού. Η επιχείρηση πραγματοποιείται με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, διευκρίνισε στρατιωτικός αξιωματούχος. Οι στρατιώτες έθεσαν επίσης υπό τον έλεγχό τους το νοσοκομείο της Μιρανσάχ.Η χερσαία επιχείρηση άρχισε στη Μιρανσάχ και στο Μιρ Αλί, τις δύο μεγάλες πόλεις του Βορείου Ουαζιριστάν», επιβεβαίωσε άλλος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Νωρίτερα,  πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν έξι ορμητήρια των ανταρτών στην περιοχή Μιρ Αλι, σκοτώνοντας 13 ισλαμιστές μαχητές, ανάμεσά τους και ξένους, πρόσθεσε ο πρώτος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Η επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή όπου ζουν οι φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αναμενόταν εδώ και καιρό από τους συμμάχους του Ισλαμαμπάντ, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.