Επιμέλεια : Γιώργος Ποριώτης

Η επίθεση του Wellington Oliveira,στο δημοτικό σχολείο Escola Municipal Tasso da Silveira,στην Βραζιλία, άφησε πίσω της 12 νεκρούς μαθητές και 12 τραυματίες, ενώ βγήκε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τις στιγμές αγωνίας και την προσπάθεια την παιδιών να σωθούν.

Οι μαθητές που επέζησαν αναφέρουν ότι τα περισσότερα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ακόμα και όταν τα παιδιά ικέτευαν για την ζωή τους, ο 23χρονος δράστης δεν σταματούσε να εκτελεί τα θύματά του.

Οι αυτόπτες μάρτυρες των τραγικών σκηνών που διαδραματίστηκαν μέσα στο σχολείο, συμπληρώνουν ότι ο δράστης αυτοκτόνησε όταν οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι για να τον συλλάβουν, καθώς ήταν οπλισμένος με δύο πιστόλια και ήταν εφοδιασμένος με πολλά πυρομαχικά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μακελειό σε σχολείο, στη ιστορία της Βραζιλίας και οι μαθητές,που επέζησαν περιγράφουν τις προσπάθειες να ξεφύγουν από τα πυρά του δράστη.

“Είχε σκοτώσει παιδιά στον πρώτο όροφο και στην αυλή του σχολείου”λέει ο μαθητής Jade Ramos στην τηλεόραση Globo και συμπλήρωσε “Συνεχώς έλεγε στα παιδιά να μείνουν ακίνητα με το πρόσωπο προς τον τοίχο και στην συνέχεια τα πυροβολούσε στο κεφάλι. Υπήρχε αίμα παντού και παιδιά πεσμένα κάτω πληγωμένα”.

Η Jade Ramos, αναφέρει στο Associated Press ότι κατάφερε να γλυτώσει όταν μπήκε σε μία αίθουσα και οι καθηγητές κλείδωσαν την πόρτα και την αμπάρωσαν με θρανία.

Την ίδια στιγμή δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πρώτα βίντεο, που δίνουν μία εικόνα της τραγωδίας και την αγωνία των μαθητών, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων θρηνούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επίσης η πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff, ζήτησε ενός λεπτού σιγή για τα παιδιά που έφυγαν τόσο πρώιμα από την ζωή, ενώ τόνισε ότι θα συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων με κάθε τρόπο και δακρυσμένη τόνισε “Δεν είναι στην φύση του λαού μας τέτοιου είδους εγκλήματα”.