Οι αρχές της Ιαπωνίας αναφέρουν τρεις νεκρούς, από τον τελευταίο σεισμό που εκδηλώθηκε την Πέμπτη και οι συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 140 τραυματίες.

Σύμφωνα με το cnn.com μεταξύ των νεκρών είναι ένας 85χρονος ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την προσπάθειά να εισέλθει σε καταφύγιο, ενώ ένας 79χρονος δηλώθηκε νεκρός από τον Ερυθρό Σταυρό.

Το τρίτο θύμα είναι μία 63χρονη γυναίκα, η οποία απεβίωσε όταν η διακοπή ρεύματος, που ακολούθησε τον σεισμό, σταμάτησε το μηχάνημα παροχής οξυγόνου που την κρατούσε στην ζωή.

Η αστυνομία της Ιαπωνίας επιβεβαιώνει 132 τραυματίες, εκ των οποίων οι 17 νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, από τον σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε εχθές στην επαρχία Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Από την πλευρά του το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, εκτιμά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 Ρίχτερ και θεωρείται μετασεισμός του καταστροφικού σεισμού των 9 Ρίχτερ που συγκλόνισε στις 11 Μαρτίου, την Ιαπωνία και προκάλεσε το τσουνάμι αφήνοντας περισσότερους από 12.700 νεκρούς και 14.700 αγνοούμενους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 66 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντάι, μία περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου και 333 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.