Σχεδόν έξι στους 10 (57%) Ιταλούς εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, αλλά μόνο τέσσερις στους 10 την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με δημοσκοπηση ινστιτούτου Ipr Marketing, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του καναλιού Rai Tre της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 20%, ο Αντζελίνο Αλφάνο της Νέας Κεντροδεξιάς βρίσκεται επίσης στο 20% ενώ ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, στο 19%.

Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, φτάνει το 17% των ιταλών.

Σχετικά με τον ρόλο της γερουσίας, το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα έπρεπε να καταργηθεί εντελώς, ενώ το 33% θεωρεί πως θα έπρεπε να αλλάξουν οι αρμοδιότητές της.

Παράλληλα, το 65% του δείγματος πιστεύει, δε, ότι οι γερουσιαστές δεν θα έπρεπε να χαίρουν ασυλίας, ενώ μόνο το 29% τάσσεται υπέρ της διατήρησής της.

Σε ερώτηση για ένα φλέγον κοινωνικό ζήτημα στη χώρα, που αφορά τη νομική αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών που συζούν, το 55% στηρίζει το μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση, το 20% θα ήθελε να περιορίσει τα σύμφωνα συμβίωσης μόνον στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Το 15% δηλώνει γενικά αντίθετο.