Τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ υπερασπίσθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και σε παλαιότερες δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ για το πόσο πίνει.

Βρετανική εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη πηγή την οποία δεν κατονομάζει, πως ο Γιουνκέρ, ο οποίος ήταν για καιρό επικεφαλής του Eurogroup έπινε κονιάκ για πρωινό.

Τι απάντησε ο Σόιμπλε στην ένωση ξένων ανταποκριτών στο Βερολίνο; «Είμαι μέλος του Eurogroup από τα τέλη του 2009 και ουδέποτε αντελήφθην —ούτε το απόγευμα ούτε το βράδυ ούτε νωρίς το πρωί ούτε έπειτα από μακροχρόνιες νυκτερινές συνεδριάσεις— να είναι μεθυσμένος οποιοσδήποτε, όχι μόνον ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ».

Παράλληλα συνέχισε: 

«Ουδέποτε είπα πως ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ απέχει των οινοπνευματωδών. Κι εγώ πίνω μερικές φορές, περιλαμβανομένων των συνεδριάσεων του Eurogroup, όπου μπορεί να πιω ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο. Τότε εκείνος πίνει μπύρα. Αλλά ουδέποτε τον έχω δει μεθυσμένο».

Ο διάδοχος του Γιουνκέρ στην προεδρία του Eurogroup, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε τον Ιανουάριο σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης πως ο Γιούνκερ κάπνιζε και έπινε πολύ στις συναντήσεις.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν έχει αρνηθεί πως έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.