Τετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη όπου επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία.

Για αυτό το θέμα υπήρξε επικοινωνία του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Εξάλλου τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ρώσος ΥΠΕΞ με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ κάλεσε τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν ώστε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του στρατού στην ανατολική Ουκρανία κατά των αυτονομιστών.

Ο Λαβρόφ ζήτησε τον τερματισμό των επιχειρήσεων προειδοποιώντας για «ένα νέο γύρο αιματοχυσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας εξέφρασε την βούληση της Ουάσινγκτον για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία εξέφρασε την επιθυμία της Ουάσιγκτον να εξευρεθεί μία ειρηνική λύση στη σύγκρουση, αλλά «αναγνώρισε τις διαφορές στις προσεγγίσεις σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί αυτό».