Μαίνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία μετά την απόφαση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο να κηρύξει τη λήξη της εκεχειρίας, ώστε η χώρα να «απαλλαγεί από τα παράσιτα». 

Χθες Τρίτη, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν βάσεις αυτονομιστών σε περιοχές στην ανατολική Ουκρανία προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος είπε ότι ο Ποροσένκο αγνόησε τις συμβουλές του ίδιου και των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας.  

Μάλιστα ο Πούτιν, προειδοποίησε τον Ποροσένκο ότι θα φέρει πλέον την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση των ειρηνευτικών προσπαθειών. 

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό. 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι οι αυτονομιστές δεν τήρησαν τους όρους της εκεχειρίας και ο Ποροσένκο έχει «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα του». 

Σημειώνεται ότι μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ποροσένκο για λήξη της κατάπαυσης του πυρός, τα ουκρανικά στρατεύματα ανέλαβαν δράση, εξαπολύοντας επιθέσεις σε βάσεις και σημεία ελέγχου των ανταρτών, βομβαρδίζοντας τα σημεία αυτά από αέρος και εδάφους. 

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα.