Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 17χρονος Παλαιστίνιος όταν απήχθη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και σκοτώθηκε σε «μια πράξη εκδίκησης» όπως φημολογείται για τον θάνατο τριών ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο νεαρός απήχθη στην παλαιστινιακή συνοικία Σουάφατ και το πτώμα του ανακαλύφθηκε πολλές ώρες αργότερα σε περιοχή της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε έναν φωτογράφο του Reuters ότι είδαν έναν έφηβο να εξαναγκάζεται να μπει σε ένα όχημα έξω από σούπερμαρκετ στη Σουαφάτ.
Λίγο αργότερα η αστυνομία βρήκε ένα πτώμα στο δάσος της Ιερουσαλήμ και ερευνάται αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον αγνοούμενο νέο και το πτώμα που βρέθηκε, δήλωσε ο Ρόζενφελντ.

Πάντως πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, ανέφερε ότι οι ισραηλινές αρχές υποψιάζονται πως ο νέος απήχθη και σκοτώθηκε πιθανόν σε αντίποινα για το φόνο των τριών ισραηλινών εφήβων που απήχθησαν στις 12 Ιουνίου από περιοχή κοντά σε εβραϊκό οικισμό και τα πτώματά τους βρέθηκαν τη Δευτέρα στη Δυτική Όχθη.
Ο ισραηλινός ιστότοπος Ynet, αναφέρει ότι το πτώμα που βρέθηκε είναι ενός Άραβα, είναι καμένο και φέρει σημάδια βίας.