Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Αναπτυξιακου Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών - Συνεταιρισμός για το Μέλλον (UNDP - PFF) και της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινοπραξίας εργοληπτών για την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία. 

Η πρώτη φάση του έργου, που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο, θα διαρκέσει 22 μήνες και αφορά την πλήρη δομική και αρχιτεκτονική αποκατάσταση του κυρίου συγκροτήματος της εκκλησίας και των παρακείμενων κτιρίων, βάσει σχεδίων που ετοίμασε το Πανεπιστήμιο Πατρών.
 
Στην ανακοίνωση, με την κοινή δήλωση τους ο ελληνοκύπριος και ο τουρκοκύπριος επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου και Aλί Τουνσάϊ αντίστοιχα, αναφέρουν ότι:"Έγινε ένα ακόμη συγκεκριμένο βήμα στην επιδίωξη της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων".
 
Επίσης, ανέφεραν ότι «η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για όλα τα μνημεία που βρίσκονται στον ευθύνης της και στις δύο πλευρές του νησιού».