Οι τετραμερείς διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν σήμερα στο Βερολίνο σχετικά με την κρίση στην ανατολική Ουκρανία φαίνεται πως είχαν αποτελέσματα.

Έπειτα από αρκετές ώρες συζητήσεων υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν να εργαστούν στην κατεύθυνση της κήρυξης νέας εκεχειρίας της έναρξης συνομιλιών μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.

Συνάντηση της ομάδας επαφής να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου με στόχο να υπάρξει μια κοινή και χωρίς όρους συμφωνία για μια σταθερή και βιώσιμη εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν δύο ουκρανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί από τους αυτονομιστές αντάρτες, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Hromadkse TV στο οποίο εργάζονται.

Η δημοσιογράφος Αναστασία Στάνκο και ο εικονολήπτης Ιλία Μπεζκαραβαϊνίι δεν κακοποιήθηκαν. «Δεν μας χτύπησαν ούτε μας βασάνισαν, το μόνο που έκαναν ήταν να μας απειλήσουν», δήλωσε η Στάνκο στους συναδέλφους της.