Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, Άντι Κόλσον για την υπόθεση των υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία.

Ο Κόλσον καταδικάσθηκε ως συνεργός σε βιομηχανικής κλίμακας υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών από δημοσιογράφους της ταμπλόιντ εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοκ, News of the World, την οποία διηύθυνε.

Ο Κόλσον, ο οποίος από το 2003 ως το 2007 ήταν διευθυντής της, καταδικάσθηκε την περασμένη εβδομάδα για συνωμοσία για την παράνομη υποκλοπή φωνητικών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα στο τέλος μιας δίκης που διήρκεσε οκτώ μήνες στο κακουργιοδικείο του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι τρεις άλλοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, οι Γκρεγκ Μίσκιβ, Νέβιλ Θάρλμπεκ και Τζέιμς Γουέδεραπ, καταδικάσθηκαν επίσης σήμερα. Οι Μίσκιβ και Θάρλμπεκ καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών ενώ ο Γουέδεραπ σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή.

Καταδίκη έξι μηνών με αναστολή και για τον Γκλεν Μάλκερ,  πρώην ιδιωτικό ντετέκτιβ που είχε πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος των υποκλοπών.

Η άλλοτε ερωμένη του Κόλσον Ρεμπέκα Μπρουκς, μια άλλη πρώην διευθύντρια του ταμπλόιντ η οποία αργότερα τέθηκε επικεφαλής του σκέλους των βρετανικών εφημερίδων του ομίλου News Corp., απαλλάχθηκε την περασμένη εβδομάδα για τις κατηγορίες.