Η εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ, News of the World, παραδέχθηκε ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, όπου εμπλέκονται πολιτικοί, προσωπικότητες και μελής της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας.

Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ξέσπασε το Νοέμβριο του 2005 και η News of the World διαβεβαίωσε ότι υποκλοπές δεν έγιναν παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως πρώην υπάλληλοί της δηλώνουν ότι επρόκειτο για μία διαδεδομένη πρακτική.

Ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον, Άντι Κόουλσον, παραιτήθηκε το Ιανουάριο για την ανάμειξη του στο σκάνδαλο,αφού ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας News of the World όταν έγιναν οι υποκλοπές.

 

Η εφημερίδα παραδέχτηκε την εμπλοκή της στην παράνομη πρόσβαση φωνητικών τηλεφωνικών μηνυμάτων και δήλωσε ότι θα συσταθεί ταμείο για την αποζημίωση τους.

 

Σε δίκη του 2007, ο βασιλικός ανταποκριτής της News of the World, Κλάϊβ Γκούντμαν, φυλακίστηκε μετά την παραδοχή του ότι υπέκλεψε, το voice mail της μοντέλου Ελ Μακφέρσον και μελών της βασιλικής οικογένειας.

 

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας,Γκόρντον Μπράουν έστειλε επιστολή στις αστυνομικές αρχές ρωτώντας αν η θυρίδα φωνητικών μηνυμάτων του είχε παραβιαστεί από τρίτους.

 

Η News International δήλωσε πως μετά από εσωτερική έρευνα και τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δικαστικών υποθέσεων, η εταιρία προτίθεται να πλησιάσει όσους έπεσαν θύμα υποκλοπών με δήλωση παραδοχής και μετάνοιας.