Τη διενέργεια έρευνας ζητούν οι ΗΠΑ για το περιστατικό κατά το οποίο ένας αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής εμφανίζεται να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την ισραηλινή αστυνομία στη διάρκεια επεισοδίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αυτή την εβδομάδα.

Το βίντεο, ανέβηκε στο Ίντερνετ και δείχνει δύο ισραηλινούς συνοριοφύλακες να κρατούν στο έδαφος και επανειλημμένως να χτυπούν έναν νεαρό μασκοφόρο και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν.

Η οικογένεια του 15χρονου Ταρέκ Χντέιρ από την Τάμπα της Φλόριντα, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη σε συγγενείς του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, υποστηρίζουν ότι εκείνος ήταν ο στόχος της βίας παρότι από το οπτικό υλικό δεν φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του και το θύμα δεν μπορεί να αναγνωριστεί καθώς το πρόσωπό του είναι καλυμμένο.

Σε άλλο σημείο του βίντεο φαίνεται το πρόσωπο του Χντέιρ με μαυρισμένο μάτι και πρησμένα χείλη. Το θύμα είναι εξάδελφος του 16χρονου Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ, του νεαρού Παλαιστίνιου που θεωρείται ότι απήχθη και δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς Ισραηλινούς την Τετάρτη.