Σε εξετάσεις υποβάλλεται ένας αμερικανός πολίτης στη Γκάνα, ο οποίος ενδέχεται να έχει προβληθεί από τον ιό του Έμπολα, ύστερα από ταξίδι που πραγματοποίησε σε δύο χώρες της δυτικής Αφρικής όπου υπάρχει επιδημία, δήλωσε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Είναι Αμερικανός και σύμφωνα με τα στοιχεία έχει ταξιδέψει στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γκάνας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας της Γκάνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένας ασθενής, που δεν κατονομάζεται, βρίσκεται σε καραντίνα στην κλινική Νιάχο στην Άκρα και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Το υπουργείο καλεί τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Μια εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Γκάνα ανέφερε ότι ενημερώθηκε από το εργαστήριο που διενεργεί τις εξετάσεις για το γεγονός ότι ένας Αμερικανός ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και σημείωσε ότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Να σημειωθεί ότι ο ιός Έμπολα από τον Φεβρουάριο έχει κοστίσει τη ζωή σε 467 ανθρώπους στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Ένα προηγούμενο ύποπτο κρούσμα που είχε εντοπιστεί στη Γκάνα ήταν τελικά αρνητικό.