Μέχρι τον Αύγουστο διακόπηκε η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, καθώς οι συνήγοροί του ολοκλήρωσαν την παρουσίαση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Στις 7 και 8 Αυγούστου θα γίνουν οι τελικές αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής και των συνηγόρων υπεράσπισης του ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του νοτιοαφρικανού αθλητή Μπάρι Ρουξ δήλωσε ότι ορισμένοι μάρτυρες υπεράσπισης αρνήθηκαν να καταθέσουν, καθώς δεν ήθελαν "να ακουστούν οι φωνές τους σε ολόκληρο τον κόσμο".

Ο 27χρονος χρυσός παραολυμπιονίκης κατηγορείται ότι σκότωσε από πρόθεση την 29χρονη σύντροφό του στο σπίτι του στην Πρετόρια τον περασμένο χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται ότι τη σκότωσε από πρόθεση και ισχυρίζεται πως την πέρασε για διαρρήκτη. Αντίθετα, ο εισαγγελέας τον κατηγορεί ότι την σκότωσε ύστερα από καυγά.

Να σημειωθεί τέλος ότι η δίκη του Πιστόριους είναι η πρώτη στα χρονικά της Νότιας Αφρικής που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση κι έχει συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας.