Κουτσαίνοντας εμφανίστηκε σήμερα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στη μεγάλη επετειακή εκδήλωση όπου προήδρευσε στην Πιονγκγιάνγκ, η οποία διοργανώθηκε με τη συμπλήρωση ακριβώς 20 χρόνων από το θάνατο του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ, σε μια σπάνια επίδειξη αδυναμίας σε μια χώρα όπου οι ηγέτες προβάλλονται ως ημίθεοι.

Η τεράστια συγκέντρωση μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, η οποία έδειξε τον νέο άνδρα να εισέρχεται κουτσαίνοντας στη κατάμεστη τεράστια αίθουσα συνεδριάσεων. Οι χιλιάδες αξιωματούχοι του κόμματος και του στρατού σηκώνονται για να χειροκροτήσουν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ο 30χρονος ηγέτης βαδίζει γρήγορα, αλλά κουτσαίνοντας, προς τη θέση του, στο κέντρο της μεγάλης εξέδρας, πάνω από την οποία δεσπόζει το πορτρέτο που παππού του που χαμογελά. Όταν αποχωρεί από τη τελετή, οι τηλεοπτικές κάμερες αλλάζουν σε δέκατα του δευτερολέπτου εικόνα και επικεντρώνονται στο τεράστιο πορτρέτο του πρώτου ηγέτη της Βόρειας Κορέας το οποίο κοσμούν κόκκινες σημαίες. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Δεν είναι γνωστές οι αιτίες για το πρόβλημα χωλότητας του Κιμ Γιονγκ-Ουν. Τα κρατικά μέσα έδειξαν τον βορειοκορεάτη ηγέτη να πραγματοποιεί στρατιωτικές επιθεωρήσεις κατά τις επισκέψεις του στις ανατολικές και δυτικές ακτές της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Κάθε ατέλεια ή ελάττωμα που αφορά την ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και την προπαγάνδα που εξετάζουν το κάθε τι με προσοχή στη χώρα αυτή, μια από τις πιο εσωστρεφείς, πιο μυστικές και πιο απρόβλεπτες στον πλανήτη.