Έντονη είναι ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για την επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας και τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, καταδίκασε τη ρίψη ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα, ενώ την καταδίκη του εξέφρασε και για την απάντηση των ισραηλινών, τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς δηλαδή. 

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκληση του προς όλους τους φορείς να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες αμάχων και συνολική αποσταθεροποίηση. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αποκατασταθεί η ηρεμία» αναφέρει η δήλωση του εκπροσώπου του Μπαν Κι Μουν

Σε παρόμοια καταδίκη προχώρησαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχία για τους αμάχους και από τις δύο πλευρές. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να αφήσει ανοιχτό έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους Παλαιστίνιους.

Από την πλευρά της, η Τουρκία κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις επιδρομές στη Γάζα:

«Ζητούμε από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις στη Γάζα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.