current views are: 1

8 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση19:44

Ήχησαν σειρήνες στην Ιερουσαλήμ – Αναφορές για εκρήξεις και επιθέσεις σε άλλες πόλεις

Τεταμένη παραμένει για δεύτερη ημέρα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Δημοσίευση 19:44’
αρθρο-newpost

Τεταμένη παραμένει για δεύτερη ημέρα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Τεταμένη παραμένει για δεύτερη ημέρα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σειρά από εκρήξεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ το βράδυ της Τρίτης αφού πρώτα ήχησαν οι σειρήνες κατά αεροπορικών επιδρομών όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, με την Χαμάς να αναλαμβάνει εκ νέου την ευθύνη.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι εκρήξεις αυτές προέρχονται από τις ρουκέτες ή την αναχαίτιση τους, καθώς το Ισραήλ διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας σχεδιασμένο για αυτές ακριβώς τις απειλές. 

Ταυτόχρονα, ρουκέτες χτύπησαν το Τελ Αβίβ και την πόλη της Χάιφα, σε μία επίθεση που πρώτη φορά αγγίζει αυτό το βεληνεκές, από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι οι σειρήνες συναγερμού που ήχησαν στη Μπινιαμίνα, στο βόρειο Ισραήλ, φαίνεται πως οφείλονται σε λάθος συναγερμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (ΙΕΔ) διαμήνυσαν πως θα υπάρξει απάντηση για τα χτυπήματα αυτά, με ανάρτηση στο επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

Στο μεταξύ, στους 22 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ. Μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερις ένοπλοι της Χαμάς, ένας ανώτερος ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ και 17 άμαχοι. Ανάμεσα στους αμάχους και επτά παιδιά.


σχετικα αρθρα