Μετά το μοντέλο που δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με το σακουλάκι στην κοιλιά καθώς πάσχει από τη νόσο του Κρον, δεκάδες είναι οι ασθενείς που ανεβάζουν παρόμοιες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το πρώην μοντέλο και νυν μακιγιέζ, Μπέθανι Τόουνσεντ αρχικά προκάλεσε σοκ με την απόφασή της αυτή και οι φωτογραφίες της έκαναν το γύρο του κόσμου. 

Ο στόχος της όπως είπε ήταν να στείλει το μήνυμα στον κόσμο να μην κρύβει την νόσο από κανέναν και τελικά κατάφερε να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες αλλά και άνδρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. 

H νόσος του Κρον είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου αλλοιώσεις, οδηγώντας σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. 

Αντιμετωπίζεται συντηρητικά με διατροφή και φάρμακαι ωστόσο περισσοτεροι από τους μισούς πάσχοντες οδηγούνται σε κάποια στιγμή στη ζωή τους στο χειρουργείο για αφαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος του εντέρου, ενώ εκεί τοποθετείται ένα πλαστικό σακουλάκι, στο οποίο συγκεντρώνονται τα απόβλητα του εντέρου.