Ένας άνδρας, 70 ετών, έχασε τη ζωή του σε κεντρικό πάρκο της Σόφιας και αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την πόλη αργά το βράδυ της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

«Ο ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε πάνω του» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει ο σημερινός Τύπος.

Δεκάδες τραυματίες, δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σοβαρά, ξεριζωμένα δέντρα, σπασμένα τζάμια και άλλες καταστροφές σε σπίτια και σε εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι οι συνέπειες της άνευ προηγουμένου θύελλας που έπληξε τη χώρα.

Συνολικά 40 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια για τα τραύματα που υπέστησαν από το χαλάζι που -σε μέγεθος καρυδιού- «βομβάρδισε» τη Σόφια επί 10 ολόκληρα λεπτά. 

Ένας άνδρας διακομίστηκε για νοσηλεία στην εξειδικευμένη κλινική τραυματολογίας και πρώτης βοήθειας «Πιρογκόφ» με σπασμένο χέρι, όπως και μία νεαρή γυναίκα που προσπάθησε να προστατεύσει με τα χέρια το κεφάλι της από το χαλάζι.

Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε διάφορα προβλήματα και στην πόλη της βόρειας Βουλγαρίας, Μοντάνα