Υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας, ήταν τα αδικήματα που διαπράχτηκαν  το Σάββατο 9 Απριλίου 2011, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής γραπτής εξέτασης για πρόσληψη στην Αστυνομία, διερευνά η Αστυνομία εναντίον 30χρονης καθώς και της 32χρονης αδελφής της και οι δύο από τη Λευκωσία, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός.

«Συγκεκριμένα, η 30χρονη μετά από αίτηση που υπέβαλε, παρουσιάστηκε χθες (σσ το Σάββατο) στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου και παρακάθισε στις εξετάσεις πρόσληψης. Αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση στα μαθήματα των μαθηματικών και Ελληνικών, η 30χρονη αποχώρησε και στη θέση της παρακάθισε η 32χρονη αδελφή της, η οποία προηγουμένως παρέλαβε την ταυτότητα της 30χρονης με πρόθεση να ολοκληρώσει τη γραπτή εξέταση στα μαθήματα των Αγγλικών και Γενικών Γνώσεων», προσθέτει.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αναφέρεται στη δήλωση, το περιστατικό έγινε αντιληπτό και μετά από παρέμβαση του επιτηρητή, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας.

«Και οι δύο αδελφές οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου ανακρινόμενες προέβησαν σε θεληματικές καταθέσεις, στις οποίες φέρονται να ομολόγησαν τη διάπραξη των αδικημάτων. Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν γραπτώς, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου» καταλήγει.