current views are: 1

10 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:05

Γάζα: Πάνω από 70 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διάστημα τριών ημερών στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιδρομές. 

Δημοσίευση 10:05’
αρθρο-newpost

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διάστημα τριών ημερών στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιδρομές. 

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διάστημα τριών ημερών στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιδρομές

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, την Πέμπτη σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καφενείο της πόλης Χαν Γιούνες, όπου προβαλλόταν ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλου ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ Αλ Κόντρα.

Μια ώρα αργότερα, πάντα στο Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν δύο κατοικίες.

Στο προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, επιδρομή εναντίον κατοικίας στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα χαράματα, στην πόλη της Γάζας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν και τέσσερις τραυματίσθηκαν.

Το πρωί, πεντάχρονο παιδί σκοτώθηκε σε επιδρομή στο Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε επίσης ο κ. Κόντρα, ενώ νέος 19 ετών σκοτώθηκε σε επίθεση στο Χαν Γούνες, κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο παιδιά, το ένα από τα οποία σοβαρά.

Ένας άνδρας, εξάλλου, ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβάρα σε επιδρομή την Τετάρτη, υπέκυψε στα τραύματά του, πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύκτας πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον περισσοτέρων των 320 στόχων της Χαμάς, ανεβάζοντας σε 750 τον αριθμό των επιδρομών από την αρχή της επιχείρησης που εξαπολύθηκε την Τρίτη.


σχετικα αρθρα