Παρέλυσε ο δημόσιος τομέας της Βρετανίας από τη μαζική απεργία στην οποία κάλεσαν τα συνδικάτα, ζητώντας αυξήσεις μισθών.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, σε μία κινητοποίηση που θεωρείται από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Τα συνδικάτα καταγγέλλουν « μισθούς φτώχειας» και ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί στις μισθολογικές αυξήσεις που έχουν επιβληθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Unison η απεργία έχει προκαλέσει το κλείσιμο 3.225 σχολείων, ενώ περισσότερα από 1.000 άλλα έκλεισαν εν μέρει.

Ταυτόχρονα απεργούν οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων, το προσωπικό στα σχολεία, καθαριστές, οδοκαθαριστές, εργαζόμενοι στην περίθαλψη, εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς και κοινωνικοί λειτουργοί.

Η κυβέρνηση υποβάθμισε τις επιπτώσεις της απεργίας, λέγοντας ότι τα περισσότερα σχολεία στην Αγγλία και την Ουαλία είναι ανοικτά και πως οι πυροσβεστικές υπηρεσίες λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα ο Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε ενόψει των εκλογών πως σε περίπτωση που εκλεγεί εκ νέου θα καταρτίσει αυστηρότερους νόμους για την κήρυξη απεργιών.