Νέα ρίψη ρουκετών σημειώθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Ιερουσαλήμ όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας (ΙΕΔ). Πληροφορίες για σοβαρά τραυματίες στο Ισραήλ.

Από τις τέσσερις ρουκέτες, οι δύο αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα (σιδηρούς θόλος) και οι άλλες δύο έπεσαν στην ύπαιθρο. 

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν την Ιερουσαλήμ λίγη ώρα αφού στην πόλη ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού της αεράμυνας.

Ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, καθώς και στο Άσκελον και το Σντερότ, ενώ σειρήνες ήχησαν στις πόλεις Μπατ Γιάμ, Ρισόν Λετζιόν, Λοντ και Χόλον στο κεντρικό Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση «Προστατευτική Αιχμή» που έχει εξαπολύσει ως αντίποινα το Ισραήλ έχει φτάσει στην τρίτη ημέρα της με αποτέλεσμα τουλάχιστον 84 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστεί άμεσα η ένοπλη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανίαχου.