Εντείνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που η Μόσχα προειδοποιεί το Κίεβο ότι θα απαντήσει σε πυρά του στρατού που δέχθηκε μεθοριακό της φυλάκιο. 

Ο Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση σε χωριό 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ, με τους αυτονομιστές να επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν συγκρούσεις.

«Έγιναν μάχες στην Καρλίφκα σήμερα. Καταστρέψαμε δύο άρματα των ουκρανικών δυνάμεων», είπε ο υπουργός Άμυνας των αυτονομιστών, Ιγκόρ Στρέλκοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντονέτσκ

«Ο εχθρός υπέστη απώλειες αλλά και εμείς είχαμε απώλειες, δυστυχώς. Η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται» πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων.

Την ίδια ώρα η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή ένα από τα μεθοριακά της φυλάκια στα σύνορα με τη Ρωσία έγινε στόχος πυρών. 

«Η Ρωσία διαμαρτύρεται έντονα και απαιτεί να σταματήσουν τα πυρά τα οποία στοχεύουν το ρωσικό έδαφος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Εάν επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες ενέργειες, όλη την ευθύνη για τις συνέπειες θα φέρουν οι αρχές του Κιέβου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το μεθοριακό φυλάκιο του Γκούκοβο μπήκε στο στόχαστρο των κυβερνητικών δυνάμεων του Κιέβου που μάχονται στην ανατολική Ουκρανία τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.